19 август 2021

Футористичен лукс от Mercedes Benz

Можете сами да изберете как да изглеждат уредите - класически и футуристични или изчистени като за писта. Вътрешното осветление предлага избор от 100 цвята и дори комбинации от различни цветове. Настройването на седалките е нещо, което изисква предварително обучение.

Аудиосистема е с 13 говорителя в обикновения си вариант и с цели 25 в разширения. Обезшумяването на салона е на подобаващо високо ниво. Колата се задвижва от трилитров редови мотор с 6 цилиндъра развиващ 435 конски сили максимална мощност и още 22 коня при нужда добавя стартер генератора, защото тази кола всъщност е мек хибрид. 48 волтова система захранва и електрически компресор, който запълва дупките при развъртенето на турбото. Резултатът е впечатляващ, но не е най-впечатляващият възможен.

Скоростта при GLE Coupe

При нужда редовият шестак може да изстреля това купе от място до 100 километра в час за малко над 5 секунди. Това е с цяла секунда и половина по-бавно от 8 цилиндров вата версия 63 AMG, но все пак доста бързо. Ако превключите в по-динамичен режим 9 степенният автоматик тази грамада наистина започва да се усеща като спортист, не като спринтьор от Ямайка разбира се, но като як и в отлична форма ръгбист.

Окачването на GLE Coupe

Настройките на адаптивното окачване позволяват и другата крайност - да повдигнете колата и смело да излезете от асфалта. Досега не сме виждали нито един собственик на AMG да го прави, но поне съществува като опция. Окачването прави чудеса и за комфортът като до голяма степен компенсира ефекта от 21 цоловите джанти. Не очаквайте да се чувствате върху вълшебно килимче като в S-класната, но и няма да ви извади пломбите по неповторимите български улици.

Сцеплението при GLE Coupe

Учудващо е колко сцепление има тази кола като можете да сте на планински път в остър завой, след дъжд и да давате доста газ и даже и тогава ви остава усещането, че имате още много голям запас от сцепление. Заслугата за което е не само на удивителното окачване на AMG и не само на доста модифицирана система за задвижване на четирите колела - заслугата е и на самия размер на гумите, което обаче носи със себе си и един малък проблем.

Всяка смяна на тези отлични гуми с ширина 315 милиметра ще ви струва близо 3000 лв. Макар, че това е направо без пари на фона на списъка с допълнителните опции на Mercedes. Стандартният GLE в модификация 53 започва от 160 хиляди лева, но при купето трябва да доплатите за дизайн и цената скача до 180 хиляди лева. Това е преди да отворите каталога с екстри - кожен салон фина напа е почти 8000 лв, карбонови декорации по таблото са над 4000 лв, дисплея 2600 лв, аудиото още 2000 лв, за мултимедия и на задните седалки ще доплатите 5600 лв, за панорамен покрив 3800 лв, но пък ви дават безплатно сигналната жилетка.

Автор на публикацията:
Oggin

Друго полезно четиво

Oggin.eu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram