28 август 2022

Как да организирате първите празници на вашето бебе

Празниците са време на радост и щастие - това е и времето, когато новите родители трябва да се изправят пред предизвикателството да организират първите празници и почивни дни на семейството заедно с новороденото бебе. Сега, когато има нов член на семейството, може да искате да планирате старателно, така че вашето бебе и вие да се насладите на ваканциите си максимално. Има много неща, които трябва да вземете предвид, от вида бебешки колички, които да използвате, до това какви аксесоари ще ви трябват, които можете да намерите във всеки детски магазин.

През първата година от живота на бебето то ще прекарва по-голямата част от времето си в бебешката количка - тя е единственият удобен начин да водите новороденото си навсякъде с вас и може да е трудно да намерите подходящата за вас и вашето бебе. Също така е важно да закупите всички необходими аксесоари за количка от детски магазин, които могат да се комбинират с новата ви бебешка количка - дъждобран, чадър, поставка за чаша, предпазен борд, чанта за количка и много други.

Изберете стаи с отделни зони за спане

Може да изглежда, че една стая може да бъде бюджетно решение и защо не и вашето прекрасно бебе да спи до вас, но трябва да помислите колко ще оцените наличието на малко допълнително пространство. Помислете колко място ще е необходимо за една бебешка количка, кошара или целия допълнителен багаж, да не говорим колко хубаво ще се чувствате в един просторен апартамент. Уверете се, че ако наемате апартамент със закуска, обяд или вечеря, ще имате асансьор.

Апартамент с пералня също ще бъде от голяма полза, тъй като ще улесни ежедневието на вас и на вашето бебе, тъй като то ще се цапа, както и бебешката количка или коша за новородено от детски магазин също може да имат нужда от пране.

Междувременно, въпреки че резервирането на апартамент в покрайнините на града може да е по-бюджетно, усещането, че сте близо до всичко в центъра на града, вероятно си заслужава допълнителните разходи и удобството с бебешката количка да можете лесно и бързо да се придвижвате навсякъде.

Подгответе се за климата на посещавания град/държава

Възрастните по-лесно се адаптират към всякакви климатични промени, тъй като надбъбречната система на тялото ви е напълно развита, но когато става въпрос за вашето бебе, нещата са по-сложни, така че се уверете, че сте подготвени. Направете проучване за високите и ниските температури в града/мястото, което посещавате, и се уверете, че сте опаковали достатъчно дрехи за всички възможни резултати по време на разходките с бебешката количка или пътуването със столчето за кола.

Носете достатъчно бебешка храна и адаптирано мляко

Уверете се, че няма да ви свърши бебешкото мляко, когато останете на място, където предпочитаната от вас марка не се продава. Вкусовите рецептори на вашето бебе със сигурност ще протестират срещу всяка рязка промяна в процеса на хранене, така че е по-добре да опаковате някои допълнителни неща, за да не се тревожите по време на разходките с бебешката количка за храненето.

Насладете се на времето за дрямка

Уверете се, че сте по-спокойни в режима на дрямка на вашето бебе, тъй като противно на общоприетото схващане, бебетата са много по-спокойни от 2-годишните малки деца например. Малките деца се движат постоянно, което ви затруднява да правите графици или да се отпуснете и насладите на почивката. Бебетата са склонни да спят почти навсякъде особено в удобна бебешка количка или столче за кола, което ви улеснява и ви дава възможност да се насладите на празниците.

Автор на публикацията:
Oggin

Друго полезно четиво

Oggin.eu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram