11 август 2021

Окачването при офроуд джиповете

Не забравяйте - Окачванията са цяла система

Като цяло, най-важният факт, който трябва да запомните, когато надграждате окачването на вашия офроуд джип е, че вашето офрроуд окачване не е само няколко части, то е цяла система и трябва да бъде подобрено като такова.

Не можете просто да направите част от надстройката, а не останалото, тъй като много авто части са изцяло зависими от начина, по който работят с други, включително неща като кормилното управление, полуосите и осите. Следователно, функционалното окачване е много повече от няколко добре изглеждащи части и голям амортисьор.

За да може вашето окачване да работи правилно и вашият джип да остане безопасен за шофиране и да премине през суровите условия на офроуд приключенията, трябва да вземете предвид всяка част и система, които функционират заедно с офроуд окачването, и да сте готови да го промените, ако е необходимо.

авточасти за офроуд

Отнасяйте се внимателно към модификациите с авто части на окачването. Колкото и яко и здраво да е окачването на вашия 4WD автомобил, това е сложна система като цяло, която изисква много обмисляне и планиране, преди да го смените.

Правилно направени подобренията на офроуд окачването може да направи чудеса, за да подобри неща като просвет, шарнирно съединение на колелата и карането, но когато се допуснат грешки и нещата се пропуснат, резултатите могат да бъдат пагубни.

Не прекалявайте с блоковете и не забравяйте неравностите

Лесен и евтин начин за повдигане на окачването на задната ви пружина е използването на повдигащи блокове, въпреки че блоковете не са много препоръчителен начин за това. Лесно е да се увлечете с блокове и да повдигнете твърде високо, което води до увиване на оста, което се получава, когато оста се извива от твърде далеч от листовата пружина.

Ако искате да повдигнете нещо повече от леко отзад, по-добре е просто да поставите нови листови пружини и да избегнете потенциалните повреди на вашите оси.

Едно нещо, което искате да използвате, са спирачките, които са подплата, направена от гумени втулки, които предотвратяват прекаленото удряне на окачването, когато свърши хода на офроуд окачването. В допълнение, при надграждане до по-дълго, по-силно окачване за офроуд, фабричните втулки няма да са достатъчни.

Много хора забравят да заменят своите с по-големи, по-твърди спирачки, докато не ударят пътя и не усетят трясъка на костите, когато окачването се простира напълно без възглавница, за да смекчи удара.

Автор на публикацията:
Oggin

Друго полезно четиво

Oggin.eu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram