8 юли 2021

Вътрешна оптимизация на сайт и ключови думи

Вътрешна оптимизация - On-Page SEO

Всичко, което се променя в самия сайт се определя като вътрешна оптимизация или On-Page SEO - коригиране на факторите, които са контролирани от администраторите на сайта според изискванията на търсачките.

Такива вътрешни фактори са кода, текста, картинките, навигацията, етикетите и категориите на сайта. Много важно и фундаментално изискване е сайта да бъде лек, за да се зарежда по-бързо. Трябва изображенията, които качвате да бъдат малки по размер като мегабайти. Така че ,ако вашите са по-тежки още днес започнете да ги подменяте. Ако един сайт зарежда за повече от 3 секунди, той отива по-назад в класирането.

Ключови думи

Сайтът трябва да бъде оптимизиран по ключови думи - ключовите думи са нещата, които потребителите в интернет търсят в самите търсачки. Ключова дума може да бъде "световното първенство по футбол", ключова дума може да бъдат "червени бални обувки".

Ако сте абитуриент и имам в търсенето си конкретен интерес, който примерно е "мъжки официални обувки за бал" и това е ключова дума. Въпреки, че не е една дума, а е цяла фраза  - то се води ключова дума и сайтовете трябва да бъдат оптимизирани по тези думи.

Подбор на ключовите думи

Оптимизирането е задача на SEO оптимизатора, който ще работи по сайта. Обикновенно се прави едно групиране на ключови думи, които за всяка една група трябва да има подходяща входяща страница в сайта - целева страница. Ключовите думи трябва да са разделени по обем на търсенето. Когато се прави избирането на ключовите думи трябва да се има предвид, че Google вече е много добър в отговорите на въпросите, с които хората търсят.

Така ,че е добре да видите какви въпроси задават хората в конкретната бизнес ниша, да разберете от какво се интересуват потребителите и в съдържанието на сайта да отговори на всички тези въпроси. Така освен хората, са доволни и търсачките. Сайтът става по-полезен и с течение на времето започва да се класира много по-добре.

Автор на публикацията:
Oggin

Друго полезно четиво

Oggin.eu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram