10 юли 2021

Копирайтърите и уникалното съдържание – безценни!

Уникалност на съдържанието

Уникалността е един от най-важните фактори, за да ни откриват. Но как се пише уникално съдържание? Уникалното съдържание е много важно, тъй като роботите на Google, които преминават през цялата мрежа ще анализират дали сте копирали информацията от някой друг сайт.

Ако съдържанието е копирано без разрешение и право, сайтът ще бъде наказан и няма да бъде по-напред в класирането. Затова уникалното съдържание трябва да бъде оптимизирано. Трябва да бъде простичко за самия читател, да бъде много лесно възприемчиво, не трябва да бъде с много дълги абзаци, със сложни академични структури на текста - трябва да бъде просто, лесно и красиво и добре оформено.

Полезността на сайта

Добре е сайта да бъде напълнен с полезно съдържание и с достатъчна информация свързана с неговата бизнес ниша. Така освен хората, търсачките също ще имат какво да четат, а роботите, които сканират мрежата ще откриват освен уникалното и качествено съдържание.

Ако сайта не само изглежда добре, но и има достатъчно текстово съдържание, достатъчно визуално съдържание като снимки или видеа, сайтът започва да става посещаван от все повече хора - търсачките го виждат и дават предимство на сайта. Това е бавен процес, но с търпение и време се постига.

Копирайтъри

В анализите на търсачките се виждат наченките на изкуствен интелект. Затова ако не можете да осигурите на сайта уникално съдържание, е най-добре да се обърнете към така наречените копирайтъри. Това са експертите, които пишат интересно и качествено съдържание. Когато става дума за бизнес сайтове съдържанието им, освен уникално и полезно, трябва да е написано по такъв начин, че да събужда интерес и да провокира някакво действие - например покупка в сайта. В някои аспекти на оптимизацията може да наблюдавате тенденцията, че по-малкото е повече - малките промени в съдържанието или дизайна на един сайт значително да подобрят неговите SEO резултати.

Чрез анализиране на проблемите на сайта и къде се намира правилната информация, сайтовете може за месец или два да си увеличат трафика към сайта  като скочат и част от продажбите и оборотът. Също така малката промяна на дизайна също може да бъде много ключова - например за онлайн магазини, при които преместването на бутона "купи" чувствително увеличава продажбите.

Автор на публикацията:
Oggin

Друго полезно четиво

Oggin.eu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram